Baba-mama kör

A Baba-Mama Kör 2002-ben alakult, hogy azok a szülők, akik szeretnék megkereszteltetni kisbabájukat, közelebbi kapcsoltba kerüljenek egymással,  a plébánia csoportjaival és az egyházi élettel.
Elsősorban az anyukák jönnek el a baba-mama körre, mivel ők vannak otthon gyermekeikkel.


Minden második hétfő délelőtt 9:30-kor találkozunk a plébánián, melyre szeretettel várunk minden anyukát és kisbabát. 

Közös imával kezdünk, majd keresztény hitünkhöz kapcsolódó kérdésekről beszélgetünk, majd a gyermeknevelés a téma. Amíg beszélgetünk, addig a babák ott játszadoznak körülöttünk. A foglalkozás végén gyermekdalokat, mondókákat tanítunk a gyerekeknek. Jó érzés látni, hogy az anyukák között barátság szövődik, foglalkozásokon kívül is tartják egymással a kapcsolatot.

A Baba-Mama kör szeretettel vár minden gyermeket és anyukát – életkortól függetlenül – , hogy együtt játszhassunk, énekelhessünk, összebarátkozhassunk egymással. A klub rendelkezik minden eszközzel, amire a kicsiknek szükségük lehet: játékok, könyvek, asztalok, székek, pelenkázó, bábok, labdák, zsírkréták, ceruzák, autók, babaszőnyegek, kiscsúszda.

Résztvevőnk véleménye a Baba-Mama körről 

Mióta édesanya vagyok életemben nagyon fontos lett a biztonság és a jó társaság. A plébánia Baba-Mama körében mindkettőt megkapom, és a gyermekem is. Nagyon fontos, hogy szerettünket biztonságban, szerető, befogadó környezetben tudjuk.

Gondoljunk csak bele, olykor micsoda dilemma egy óvoda, bölcsőde kiválasztása. Mennyit töprengünk azon, hogy hova, hogyan és mikor írassuk be életünk értelmét! Természetes, hogy a legjobbat akarjuk szeretteinknek. A Baba-Mama körbe nyugodt szívvel jövök minden alkalommal, mert tudom hogy derűs, kedves édesanyákkal találkozom, egy olyan helyen ahol csöppségem kedvére játszhat.

A jó kapcsolatok a plébánia falain kívül is megmaradnak, erősödnek. Gyermekeinkkel meglátogatjuk egymást, közösen sütizünk egyet, vagy adventi összejövetelre, játszóházba megyünk el, beszélgetünk, “eszmét cserélünk” és segítünk egymásnak ha kell. Jó tudni, hogy vannak társaim, anya-társaim, akikhez fordulhatok segítségül és együtt nevethetünk, vagy vidíthatjuk fel egymást.

Mert a jó dolgok nem állnak és nem állhatnak meg egy helyben, hanem tovább növekednek. Ezt a növekedést tapasztalom mikor két hetente összegyűlünk, és megkezdjük egy örömteli imával nemcsak a napunkat, hanem a hetünket is. 

 

 

 

 


Leave a Reply