Karitász csoport

                                                                                                                                                                                        
A Katolikus Karitász egyházi jogi személyiségű, közcélú humanitárius szervezet, amely segíti a rászorulókat különböző segélyprogramok, akciók útján.
Munkánkat a nagy nemzetközi segélyszervezetek által kidolgozott és elfogadott alapelvek, szabványok határozzák meg. Legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a Karitász-hálózatban dolgozó önkéntes és hivatásos munkatársak személyes szeretete jusson el az általunk támogatott emberekhez. A szeretetszolgálatot közösségben gyakoroljuk.

Karitász egyszerre mozgalom és intézmény. Mozgalom, amelyben önkéntesek dolgoznak és intézmény, amely a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezeteként a munkához szükséges kereteket adja meg.

A monori Karitász-csoportnak 10-13 tagja van. Ötven családot támogatunk több-kevesebb rendszerességgel. Napi tevékenységünk egy helyi pékség felajánlásának osztása, kihordása, heti egyszeri alkalommal pedig a beérkezett adományokat (ruha, cipő, iparcikk) osztjuk a helyiségükben a rászorulóknak.
 

Minden hónap elején tartunk csoportgyűlést. Az általunk vállalt és végzett munka naponta tereli figyelmünket az örökbecsű mondatra: Soli Deo gloria – Egyedül Istené a dicsőség.

 

Vérné Judit