Mária Légió

A Mária Légió 1921. szeptember 7-én, Kisboldogasszony vigíliáján alakult Írországban. 
Frank Duff valami nagyot, nemeset akart tenni Jézusért, az emberekért.
Magyarországon a  a ’90-es években alakult újra, az egyház rendjébe illeszkedve, mindig a helyi plébános beleegyezésével, őt segítve működhet. Az a legelső és legfontosabb feladata, hogy az amúgy is túlterhelt papokat segítse.

A Mária Légió tagja lehet bármely férfi és nő, aki egyházilag rendezett életet él. Egy a fontos, hogy érezze: nem elég imádkozni, tenni kell, apostolkodni kell, hisz ez minden megkeresztelt ember keresztségi kötelessége. Heti 1-2 órában fontos a plébánossal megbeszélt apostoli munka végzése.

Monoron az aktív tagok létszáma hét fő. Hetente egyszer, kedden délután 16:30-kor összeülünk a kézikönyvünk szabályai alapján megtartandó ülésre. A tagok által megválasztott elnök vezetésével elimádkozzuk az öt tizedes rózsafűzért, a Tessera imádságait, megbeszéljük az apostoli munka tapasztalatait. Igent mondunk a szűzanyának, ahogy Ő igen mondott, amikor Gábriel arkangyal által Isten a világ legnagyobb ajándékával lepte meg. Az egység és a szeretet jegyében törekszünk Krisztus ügyét szolgálni Szűz Mária segítségével. 

A Légió szellemisége egyszersmind a Szűzanyáé is. Szűz Mária által mindenkit egy lépéssel közelebb szeretnénk vezetni Jézushoz, a szentségek vétele útján. Máriával Jézushoz, ez a legrövidebb út. Ahogy Mária adta a világnak Jézust, nekünk is úgy kell őt mindennap életünkkel tanúsítanunk: adni az embereknek Jézust. 
Minden szombaton mise előtt vezetjük a rózsafűzér imádságot, erre az alkalomra várunk mindenkit. Misék után imádkozunk a pápáért, a papokért, az egyházközségünk minden tagjáért és más szándékokra is.

Szeretettel hívunk, ha Mária szelleme megérintett, mert Mária szeretettel hívja gyermekeit, hogy isteni Fiához vezesse valamennyit. Legyünk újra Mária országa! Várunk háttérimádkozókat is, akik imáikkal támogatnak minket.

 

Kovács Mártonné Bayer Mária