Bemutatkozunk

Római katolikus közösség vagyunk. Életünket szeretnénk az Evangélium szellemében alakítani. Szívesen megosztjuk másokkal mindazt az örömet, fényt és reményt, amit hitünkből kaptunk és nap mint nap kapunk. Szeretnénk befogadó közösség lenni, amelyik minden kereső ember előtt nyitva áll.

Örülünk annak, hogy plébániai közösségünkben minden korosztály megtalálható és otthon érzi magát, a kisgyermekektől az ovisokon át az iskolásokig, gimnazistákig. Jól működő ifjúsági és fiatal felnőtt csoportunk van.

A Baba-mama közösség mellett a Katekumen csoportban, az Igekörben, Bibliaórán, Mária Légióban,  Szent Erzsébet csoportban, Szentségimádó közösségben tudunk elmélyülni hitünkben.  Az énekelni szeretők is találnak maguknak énekkart, akár gyerekek, fiatalok vagy felnőttek.

Fontosnak tartjuk a karitászt, a szeretetszolgálatot, ami hitünk lényegéből fakad. Ahogy a főparancs mondja: “Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!” A plébánia közösségéből épül a Máltai Szeretetszolgálat Önkéntes csoportja, és van egy kis Karitász csapatunk is.

A plébánián több megújulási lelkiség is jelen van: a karizmatikus, a fokoláre, és a Vinculum Caritatis közösség.
Több mint tíz kisebb közösségben élünk, de arra törekszünk, hogy az egész plébánia egy nagy család legyen, ahol a szeretet a legfontosabb.

A nagyobb közösséget összefogó programjaink: az adventi roráték, a farsangi összejövetel, az augusztus 20-i plébániai közösségi nap, a zarándoklatok, a szilveszteri hálaadó szentségimádás.

A plébánia közösségi háza 2003. május 1. óta működik. Előtte a Szent Gellért Cserkész csapatnak adott otthont. 

Az Egyház nem egy épület, hanem egy “élő kövekből” épült Lelki templom, közösség.
Mindannyian részesei lehetünk, hogy szebb legyen. Rajtunk múlik, milyen lesz a 3. évezred egyháza.

Szeretettel várjuk programjainkon és a szentmiséken. 

 

Paszternák Tamás
Plébániai kormányzó