Új vagyok itt, merre induljak?

Örülünk hogy érdeklődik, hogy itt van. Kérdéseire szívesen válaszolunk, örömmel látjuk itt.

“Én felüdítlek titeket … és nyugalmat talál lelketek” mondja Jézus mindnyájunknak Máté evangéliumában. Az élő Isten egyszülött fia ugyanis minden egyes emberhez szól, így Önhöz is. És nem egy alkalommal az élete folyamán, hanem számtalanszor egy nap alatt! Képzeljen el egy igaz barátot, aki Ön mellett áll, akkor is mikor más már nem… Életkörülményeink, neveltetésünk, a magunk mögött hagyott előéletünk terhei, “e világ gondjai” – ahogy a magvető példázatában meséli nekünk Jézus – azonban elhomályosíthatják belső, azaz lelki látásunkat, hallásunkat. Jöjjön be templomunkba szentmisére, vagy szentségimádásra, és találkozzon Jézussal! Templomunkban minden hétköznap és hétvégén van szentmise.

Ha egyedül érzi magát vagy újonnan költözött városunkba és ismerkedni szeretne, bátran keresse fel az egyházközségünkben működő közösségeink bármelyikét.
Csatlakozhat a kéthetente tartandó baba-mama klubunkhoz édesanyaként, családosként. A gyerekek megtalálhatják helyüket  ifjúsági közösségeink egyikében is. A Szent Erzsébet csoportban házaspárokhoz tud csatlakozni, van bibliakör, énekkar és számos más közösség is, melyek bemutatkozásáról
itt olvashat részletesen. 

Minden évben indul olyan csoport, (katekumen) ahova azok a felnőttek járnak, akik szeretnének megkeresztelkedni, elsőáldozók lenni vagy bérmálkozni, azaz a szentségek vételére felkészülni. Ez a felkészülés általában két évig tart és kéthetente másfél órás esti találkozást jelent a csoport tagjaival és Ipoly atyával. 
Ide tud csatlakozni akkor is, ha korábban részesült az említett szentségekben, de úgy érzi, hogy ismeretei hiányosak, szeretné hitét jobban elmélyíteni, az egyházat, a közösséget jobban megismerni. Ebben az esetben is szeretettel várjuk! 

Mire számíthatok?

Arra, hogy megismerheti Jézust, és ezáltal önmagát is egy élő, nyitott közösségben. Hiszen Jézus mondja “idegen voltam, és befogadtatok”. Ha mesterünk így tesz, mi miért tennénk másként?

 

Várjuk szeretettel! 🙂