Miért ne lehetne a házasságom randevú egy életen át?

Miért ne lehetne a házasságom randevú egy életen át?

Category : Közösségeink


 
Február 16-án délelőtt fél tízkor a monori piacon vásárolók és árusítók érdekes eseményre figyelhettek fel. Legalább tizenhárom házaspár gitárral, énekelve, “Házasság hete” feliratú táblával villámcsődület, azaz flashmob keretén belül sétált a piac sorai között, nem kis feltűnést keltve. A jókedvű összejövetel közös fotóval, imával és házas éveink számának felírásával, és táblára tűzésével zárult.

Mégis mi lehet az oka a házasság reklámozásának?
 
Hazánkban tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával február 10 és február 17 között. A korábbi évekhez hasonlóan a Monori Katolikus Plébánia Nagyboldogasszony Templom is csatlakozott a kezdeményezéshez, a feladatok mennyisége miatt meghosszabbított időszakban, azaz február 10 és március 10 között.
 
Érdekes és izgalmas feladatokat teljesíthetnek azok a házaspárok, akik részt kívánnak venni az “elköteleződés ünnepén”. Ehhez az szükséges, hogy a házasok szert tegyenek a feladatokat tartalmazó menetlevélre.
 
 
Miket is tartalmaz ez a menetlevél?
 
Többek között randevú a párunkkal, közös mozizás, vagy akár egy séta keretén belül, társam jó tulajdonságainak megfogalmazása és tudtára adása, előadás meghallgatása házasság témában. Az előző években is nagy sikert aratott a játék részeként másik házaspár meghívása is otthonunkba. Ehhez annyi kell csupán, hogy nevünket és elérhetőségünket felírjuk a mise kezdetekor egy papírlapra és bedobjuk egy dobozba, a mise végén pedig ugyanebből a dobozból húzunk egy nevet. Új ismeretségek köttetnek így, de a korábbiak elmélyítésére is kiválóan alkalmas a vendéglátás.
 


Érdemes átböngészni a feladatlistát, hiszen a Házasság hetén kívül is meríthetünk belőle jó ötleteket!

További programokat találunk a Házasság hete honlapján, onnan is tudunk randi ötleteket meríteni

 

Baranyai-Vigh Mirtill