Így olvasd ki a Bibliát egy év alatt

Így olvasd ki a Bibliát egy év alatt

Category : ÍRÁSAINKBÓL

Neked van már bibliaolvasó segédleted vagy másnéven bibliaolvasó kalauzod? Tudtad, hogy a telefonodra letöltheted a napi evangéliumot, az AndroKat alkalmazást, vagy a BibOIKat-ot? Ha a kérdések többségére a válasz “nem” akkor  most nézzük meg együtt, hogyan tudjuk használni a fenti lehetőségeket, és azok segítségével 1-2 év alatt kiolvasni a Bibliát.  

 
A Szentírás gyakori olvasása és tanulmányozása nem csak a papok és szerzetesek feladata, hanem a híveké is. A Biblia útmutató, az élő Isten szava hozzánk, lelki életünk tápláléka.
 

A Biblia az a tiszta forrás, melyből bizalommal meríthetünk bármilyen élethelyzetben is legyünk.

A bibliaolvasó segédlet vagy másnéven bibliaolvasó kalauz ebben a napi rendszeres olvasásban támogat minket. Egy vagy két évre osztja fel a teljes Szentírást, ez napi kettő-négy fejezet elolvasását jelenti. Naponta egy-két fejezettel két év alatt, napi három-négy fejezettel értelemszerűen két év alatt olvassuk ki a Szentírást. Alább megosztjuk azt a segédletet, mellyel egy év alatt lehet kiolvasni a Bibliát. Olvasásunkat lehetőleg mindig kísérje imádkozás, hiszen a Mennyei Atya szól hozzánk! 

 

Ha azonban nem szeretnénk kinyomtatni a kalauzt, akkor elegendő az okostelefonunkat elővenni és a Play Áruházban rákeresni a “Biblia” és “ütemterv” szavakra. A találatok között elsőnek jelenik meg a “Bibliaolvasási ütemterv”, mely ingyenesen letölthető applikáció.
Ha ugyanitt rákeresünk a “Biblia” és “katolikus” szavakra, nem lesz másra szükségünk, mint időre, ugyanis bőven válogathatunk lelki fejlődésünket segítő alkalmazások sokasága között: Napi evangélium, a katolikus egyház katekizmusa, katolikus lexikon, katolikus igenaptár (BibOIKat) és az ún. AndroKat melyben elmélkedések, napi ige és olvasmányok, de még az adott napra eső szent is megtalálható. 

 
A bibliaolvasó segédletet ITT  tudod letölteni.
 

Ne habozzunk hát, hanem töltsük le a szívünkhöz szóló alkalmazást, és merüljünk el önmagunk és Jézus megismerésében!
 
 

Baranyai-Vigh Mirtill