Nagytemplom harangjai
Élő betlehem 2012
Pásztorjáték 2012
gyermeknap 2012
Napközis tábor 2007
Vasadi napközis tábor 2012
2013 Farsang
Zenés diákmisék minden hónap első vasárnapján a monori nagytemplomban.


2018 A családok éve


 


Bővebben...

 

Turner Ferenc ALapítvány


Napi evangélium

 

Magyar  Kurír Katolikus hírportál

 

 

Tekintse meg miserendünket >> vagy jöjjön el programjainkra Programok megtekintése >>

A monorierdei katolikus kápolna rövid története

A községben a kápolna felépülése előtt az iskolában és családi házaknál gyűltek össze a hívek közös imára. Ahogy növekedett a közösség, úgy növekedett a vágy is egy saját "lelki otthon" után. A kommunizmus évei alatt csak "üdülő" címén engedélyezték az egyháznak az építkezést. A telket 1984-ben kapták. 1986 májusában indult meg az építkezés.A terveket Szauer Tibor építészmérnök készítette. Az építkezést Vér László egyházközségi gondnok irányította. 

A kápolnában 1987 decemberétől minden vasárnap és első pénteken van szentmise. A Kápolna szentelését Marosi Izidor váci püspök 1988 május 13-án végezte.

A harangtorony 2003 tavaszán készült el. A 100 kg-os harangot Lengyelországban öntötték. A harang szerelési munkáit Farkas Titusz végezte. A harangot 2003. május 1-jén Pásztor Győző kanonok áldotta meg. Minden nap megszólal reggel 8 órakor, délben és este 7 órakor, hogy imára hívja a monorierdei embereket. Az ökumenikus testvériség jegyében, mivel nincs a településen templomuk a protestáns testvéreknek, vasárnaponként reggel 8-kor református istentisztelet, 11.00-kor katolikus szentmise, 15.00-kor evangélikus istentisztelet van a kápolnában.

A kápolna védőszentje: Munkás Szent József. A kápolna búcsúünnepe május 1-jén van. 2000-től elkezdődhetett az iskolában a hitoktatás, aminek köszönhetően 30-40 gyermek kapcsolódott a közösséghez. Nyaranta egyhetes napközis tölti be a kápolnát, ami nagy élményekkel szokott záródni. Hétköznap minden szerdán van találkozója a felnőtt katekumeneknek, illetve a gyermekcsoportoknak játszóház és ministráns foglalkozás és a baba-mama klub találkozója. 


A Monorierdei katolikus kápolna címe: 2213 Monorierdő Ősz utca 17-19

A térképen kékkel jelölve a kápolna:

All Copy Right 2018 - Monor Katolikus Plébánia

Monor Katolikus Plébánia

A weboldalt készítette: Bernula Ádám