24 órás kosár
2013. március 3.
2012 Farsang
Pápai nuncius látogatása 2013.05.12.
2010 farsang
2012 nyitott templomok éjszakája
2012 Farsang
Keresztelő 2013.05.05.
Elsőáldozás 2013
2013. március 3.
Zenés diákmisék minden hónap első vasárnapján a monori nagytemplomban.


2018 A családok éve


 


Bővebben...

 

Turner Ferenc ALapítvány


Napi evangélium

 

Magyar  Kurír Katolikus hírportál

 

 

Tekintse meg miserendünket >> vagy jöjjön el programjainkra Programok megtekintése >>
« vissza a többi üzenethez
 Karácsony másképp
Dátum: 2012.12.27.  

Különleges ünnepi program zajlott le december 25-én a monori katolikus plébánia nagytemplomában és cserkészházában. A szervezők célja az volt, hogy a városunkban élő rászoruló, főként idősekkel együtt tölthessenek egy szép délutánt a szeretet ünnepén, akik vagy anyagi vagy lelki értelemben nélkülözések között élnek.

"Amikor ebédet vagy vacsorát adsz, ne hívd meg barátaidat, sem testvéreidet, sem rokonaidat, sem jómódú szomszédaidat, nehogy visszahívjanak és viszonozzák neked. … Hívd meg a szegényeket, bénákat, sántákat, vakokat. S boldog leszel, mert nem tudják neked viszonozni." (Lukács 14, 12-14) 

 

A közel 30 fős vendégseregben egyaránt voltak szegénységben élő és magányos embertársaink, akiknek különböző okokból, de sokat jelentett, hogy karácsony első napján amikor mások rokonaikat, barátaikat látogatják, ők is szeretetteljes környezetben ünnepelhettek.

A rendezvény délben kezdődött Mocsári Károly városunkban élő zongoraművész templomi orgona-előadásával, majd a katolikus ifjúság néhány tagja énekelt a meghívottaknak. Ezt követően feldíszített asztal, karácsonyfa és finom ebéd várta a résztvevő vendégeket és segítőket. A délutáni programot további gyermekelőadások, kötetlen beszélgetés és ajándékozás színesítette.

Az idén Monoron is megvalósított „karácsonyi ebéd” program a Sant’  Egidio közösség által 1982-ben Rómában indított hagyományhoz csatlakozott, amit idén is számos  országban, ezen belül Magyarországon 4 helyszínen (Budapest, Pécs, Monor, Balatonalmádi) rendeztek meg, ugyanabban az időben. A cél 1982 óta azonos: egyszerre adjuk a napjainkban oly értékes időnket, szeretetünket, társaságunkat a szükséget szenvedőknek és együtt ünnepelhessünk egy szép karácsonyi ebéddel.

A szervezők ez úton is szeretnének köszönetet mondani a monori katolikus közösség tagjainak, akik páratlan összefogással segítették a rendezvény megvalósulását pénzbeli és tárgyi adományokkal vagy szabadidejük feláldozásával, műsorokkal, dekorációval, fotózással, felszolgálással, takarítással, sütéssel, főzéssel, szállítással. E mellett köszönet illeti meg azokat a helyi vállalkozókat, akik különböző módon szintén hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarországon a rendezvénysorozatban évek óta közreműködő két nagyváros, Budapest és Pécs után a mi településünkön is megvalósulhatott ez a nem mindennapi kezdeményezés.

A vendégek örömét látva reméljük, hogy sikerült Monoron is hagyományt teremtenünk.

Szerző: Béki Orsolya

Forrás www.monoronline.huAll Copy Right 2018 - Monor Katolikus Plébánia

Monor Katolikus Plébánia

A weboldalt készítette: Bernula Ádám