2012 adventi kiállítás
gyermeknap 2012
2013. június 2.
2009 áprilisi sütögetés
2012 ősz Strázsahegy
Közösségi élet 1987-1999 között
Vasadi napközis tábor 2012
Gombai zarándoklat 2013
A freskó készítői
Zenés diákmisék minden hónap első vasárnapján a monori nagytemplomban.


2018 A családok éve


 


Bővebben...

 

Turner Ferenc ALapítvány


Napi evangélium

 

Magyar  Kurír Katolikus hírportál

 

 

Tekintse meg miserendünket >> vagy jöjjön el programjainkra Programok megtekintése >>
« vissza a többi üzenethez
 Ugye megint megyünk háromnaposra? – tábor Monorierdőn
Dátum: 2013.06.29.  

Ez a kérdés hangzott el egész évben azon a foglalkozáson, amelyet két éve vezetünk. Június 24-től három napon át a monorierdei plébánián táboroztunk azokkal a gyerekekkel, akiket év közben látogatunk a Kossuth iskolában (a Sant’Egidio közösség tagjaival és barátaikkal). A legtöbben a Tabánnak nevezett cigánytelep lakói, és néhány szegényebb sorsú osztálytársuk is köztük van. Év közben játszunk, tanulunk, kézműveskedünk velük, de ami a legfontosabb, a barátaik leszünk. Az együtt töltött idő, a közeledés, egymás megismerése töltögeti a szakadékot, amely elválaszt minket egymástól.

A nyári tábor három napján már barátokként nyaraltunk együtt. Cowboyok voltunk Sunhowk Cityben, ez a keretmese ívelt át a programjainkon. A gonosz sámán egyszer elrabolta seriff lányát, máskor varázsitalt töltött Hosszú Johnny, a jó cowboy poharába, amitől az elfelejtett mindent és őrült játékokat kezdett játszani a többiekkel. Jártunk lovaskocsival a Sipitóban, kirándultunk, meglátogattuk Szárazhegy ökotanyáját, ahol különlegesen finom ebéddel vendégeltek meg minket. Sajnos a strandnapon hideg, esős idő volt, de nem keseredtünk el: felvonatoztunk Budapestre, elmentünk moziba – ezeknek a gyerekeknek ez nem mindennapi élmény, sokan még sosem voltak moziban. Jártunk a néprajzi múzeumban is, végigvezettek minket az állandó kiállításon. Élménydús, felejthetetlen napok voltak, sok megoldandó nehézséggel, de annál még sokkal több örömmel.

 

A táborról még több kép ide kattintva megtekinthető: http://monorplebania.hu/All Copy Right 2018 - Monor Katolikus Plébánia

Monor Katolikus Plébánia

A weboldalt készítette: Bernula Ádám