2012 karácsonyi pásztorjáték
Virágvasárnapi Passió 2013
2011 Farsang
Pásztorjáték 2012
Vasadi napközis tábor 2012
Pásztorjáték 2012
Napközis tábor 2009
2013. március 3.
Pápai nuncius látogatása 2013.05.12.
Zenés diákmisék minden hónap első vasárnapján a monori nagytemplomban.


2018 A családok éve


 


Bővebben...

 

Turner Ferenc ALapítvány


Napi evangélium

 

Magyar  Kurír Katolikus hírportál

 

 

Tekintse meg miserendünket >> vagy jöjjön el programjainkra Programok megtekintése >>
« vissza a többi üzenethez
 A SZENTATYA ELFOGADTA ÁDER JÁNOS MEGHÍVÁSÁT MAGYARORSZÁGRA
Dátum: 2013.10.09.  
A Vatikánba érkezett Áder János és kísérete szeptember 20.-án. Az államfőt Ferenc pápa is fogadta magánaudiencián.

A köztársasági elnök a vatikánvárosi San Damaso udvarra érkezett meg, ahova az apostoli palotákban levő pápai lakosztály nyílik. Áder Jánost innen pápai nemesemberek és svájci gárdisták kísérték Raffaello lodzsáin keresztül a pápai lakosztályig, ahol Georg Gänswein, a Pápai Ház prefektusa köszöntötte.

Ferenc pápa a könyvtárszobában fogadta a magyar államfőt, akivel zárt ajtók mögött beszélt. A mintegy félórás beszélgetésen a köztársasági elnök – aki családját is bemutatta a Szentatyának – emlékeztetett arra, hogy Ferenc pápa márciusi beiktatásán is járt a pápai államban.

A magánaudiencia egyik témája a 21. század egyik legnagyobb problémájának számító ivóvíz védelme volt. Áder János a Mátraverebély-Szentkút kegyhely Szűz Mária-forrásából vett vizet adott át a pápának. „Nem véletlenül: a Szentatyával az egészséges ivóvíz hiányáról és ennek szociális, egészségügyi, gazdasági, politikai és nem utolsósorban békét veszélyeztető összefüggéseiről beszéltünk” – mondta a köztársasági elnök az MTI-nek a pápai könyvtárszobában tartott találkozó után, amely a tervezettnél tovább tartott. A Szentatya a mátraverebélyi forrásvízzel adta áldását magyar vendégére, és egy vatikáni érmét ajándékozott Áder Jánosnak.

Ferenc pápa a megbeszélésen elfogadta az államfő javasolta magyarországi látogatás 2016-os időpontját. Abban az évben lesz Szent Márton tours-i püspök születésének 1700. évfordulója, aki az akkori Pannónia provinciából származott.

P. Federico Lombardi szóvivő a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségének kérdésére később azt mondta, hogy a Szentatya 2016-os programjait természetesen még nem állították össze, ezért korai lenne a magyarországi látogatás pontos időpontját megjelölni. (VR)

Áder János és a magyar delegáció három tagja: Győriványi Gábor, szentszéki nagykövet, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint Hölvényi György egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár megbeszélést folytattak Tarcicio Bertone bíboros vatikáni államtitkárral, valamint Dominique Mamberti érsekkel, a vatikáni államközi kapcsolatok titkárával. A találkozóról kiadott szentszéki közleményből megtudjuk, hogy a szívélyes légkörben lezajlott megbeszélésen felidézték Magyarország hosszú keresztény hagyományait. A felek megelégedéssel nyugtázták a jól működő kétoldalú kapcsolatokat, valamint a Katolikus Egyház és a magyar állam közötti gyümölcsöző együttműködést, amelyet az érvényben lévő megállapodás is szabályoz.

Megvitatták a nemzetközi helyzetet, kitértek az Európát sújtó gazdasági válság továbbra is fennálló következményeire, amelyeknek etikai és társadalmi vetületeivel is szembe kell nézni. Ebben az értelemben esett szó a magyar kormány elkötelezettségéről, amellyel kiáll az élet és a család védelmében.

Olyan közös érdeklődésre számot adó témák is fölmerültek, mint a teremtett világ megóvása, az elkötelezettség a békéért és a vallásszabadságért, főként ami a szíriai helyzetet és a közel-keleti keresztények problémáit illeti. A felek annak a reményüknek adtak hangot, hogy sikerül a párbeszéd és a tárgyalás útján gyorsan véget vetni a konfliktusnak – zárul a szentszéki közlemény.


MTI – Vatikáni Rádió/Magyar KurírAll Copy Right 2018 - Monor Katolikus Plébánia

Monor Katolikus Plébánia

A weboldalt készítette: Bernula Ádám