2010 elsőáldozás
Élő betlehem 2012
Az első karácsony
2013 Farsang
Napközis tábor 2011
Vasadi napközis tábor 2012
2012 karácsony
2013. június 2.
Zenés diákmisék minden hónap első vasárnapján a monori nagytemplomban.


2018 A családok éve


 


Bővebben...

 

Turner Ferenc ALapítvány


Napi evangélium

 

Magyar  Kurír Katolikus hírportál

 

 

Tekintse meg miserendünket >> vagy jöjjön el programjainkra Programok megtekintése >>
« vissza a többi üzenethez
 Templomok éjszakája
Dátum: 2010.09.21.  

Monor idén első alkalommal csatlakozott a Szakrális Művészetek Hetéhez. Ennek keretében szeptember 18-án a katolikus és református és evangélikus templomban 19 órától éjfélig kulturális, irodalmi, zenei programokkal várták az érdeklődőket. 

A Szakrális Művészetek Hete célja a különböző művészeti ágak összefogásával rávilágítani az élet azon legfontosabb kalandjára, amely képes megszabadítani az embert a hiábavalóság érzésétől. A filozófia ezt a transzcendens jó felismerésének, a vallásfilozófia az istenivel való találkozásnak nevezi, a keresztény reflexió pedig a személyes Isten megtapasztalásaként ismeri fel Jézus Krisztusban

A négyéves múltra visszatekintő rendezvénysorozathoz eddig Budapest legnagyobb múzeumai, a művé­szeti egyetemek és számos szakmai szervezet is csatlakozott. A Szakrális Művészetek Hete programjai 2007-ben Budapestre, 2008-ban Magyarországra, 2009-ben – ahogy idén is – a Kárpát-medencére terjedt ki. A nyitott templomok éjszakáját a Kulturális Örökségnapokkal együttműködve a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szervezte.

Este hét órától a három monori templomban párhuzamosan a közösségek történetével ismerkedhettek meg előadás formájában a jelenlévők. Ezt követően Istenkereső magyar költők műveiből hallhattak ízelítőt a katolikus templomban, majd hangversenyre, valamint életképek és témájában, szellemiségében ideillő film vetítésére került sor a rendezvény különböző helyszínein.

– A templomainkba szerettük volna azokat is behívni, akik nem gyakorolják vallásukat, de szeretik a szépet – mondta el kérdésünkre dr. Csáki Tibor esperes, a monori katolikus egyházközség plébánosa.

Forrás: regiólapokAll Copy Right 2018 - Monor Katolikus Plébánia

Monor Katolikus Plébánia

A weboldalt készítette: Bernula Ádám