12 órás kosár 2013
Vasadi napközis tábor 2012
Gombai zarándoklat 2013
Vasadi napközis tábor 2012
2013 Farsang
Élő betlehem 2012
Pásztorjáték 2012
2012 Kékestető
Pásztorjáték 2012
Szentek zászlós bevonulás 2013
Zenés diákmisék minden hónap első vasárnapján a monori nagytemplomban.


2017 Szent László éve


 


Bővebben...

 

Turner Ferenc ALapítvány


Napi evangélium

 

Magyar  Kurír Katolikus hírportál

 

 

Tekintse meg miserendünket >> vagy jöjjön el programjainkra Programok megtekintése >>
« vissza a többi üzenethez
 Templomok éjszakája
Dátum: 2010.09.21.  

Monor idén első alkalommal csatlakozott a Szakrális Művészetek Hetéhez. Ennek keretében szeptember 18-án a katolikus és református és evangélikus templomban 19 órától éjfélig kulturális, irodalmi, zenei programokkal várták az érdeklődőket. 

A Szakrális Művészetek Hete célja a különböző művészeti ágak összefogásával rávilágítani az élet azon legfontosabb kalandjára, amely képes megszabadítani az embert a hiábavalóság érzésétől. A filozófia ezt a transzcendens jó felismerésének, a vallásfilozófia az istenivel való találkozásnak nevezi, a keresztény reflexió pedig a személyes Isten megtapasztalásaként ismeri fel Jézus Krisztusban

A négyéves múltra visszatekintő rendezvénysorozathoz eddig Budapest legnagyobb múzeumai, a művé­szeti egyetemek és számos szakmai szervezet is csatlakozott. A Szakrális Művészetek Hete programjai 2007-ben Budapestre, 2008-ban Magyarországra, 2009-ben – ahogy idén is – a Kárpát-medencére terjedt ki. A nyitott templomok éjszakáját a Kulturális Örökségnapokkal együttműködve a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szervezte.

Este hét órától a három monori templomban párhuzamosan a közösségek történetével ismerkedhettek meg előadás formájában a jelenlévők. Ezt követően Istenkereső magyar költők műveiből hallhattak ízelítőt a katolikus templomban, majd hangversenyre, valamint életképek és témájában, szellemiségében ideillő film vetítésére került sor a rendezvény különböző helyszínein.

– A templomainkba szerettük volna azokat is behívni, akik nem gyakorolják vallásukat, de szeretik a szépet – mondta el kérdésünkre dr. Csáki Tibor esperes, a monori katolikus egyházközség plébánosa.

Forrás: regiólapokAll Copy Right 2018 - Monor Katolikus Plébánia

Monor Katolikus Plébánia

A weboldalt készítette: Bernula Ádám