Idősek, betegek látogatása

IDŐSEK, BETEGEK LÁTOGATÁSA

Minden hónap első péntekén van gyónási és áldozási lehetősége azoknak, akik korábban jártak, de betegségük, vagy idős koruk miatt már nem tudnak eljönni szentmisére. 

Szomszédságunkban, ismerőseink között, ha van olyan, aki már nem tud misére járni, bátran jelezzék a plébánián.


VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA

“A Szentlélek Úristen indítására, Dr. Beer Miklós megyéspüspök atya elhatározása után, több szakember összefogásával, 2004. június 28-án jött létre kórházpasztorációs szervezetünk, amelyet több éves kitartó munkával építettünk fel. Szolgálatunk biztos oszlopai kórházi -, klinikai lelkigondozóink és pasztorális tanácsadóink, akik jelenleg 15-en dolgoznak az egyházmegye területén található 11 kórházban egyházmegyénk alkalmazásában. Spirituális, segítő beszélgetést folytatnak a szenvedő, kérdésektől gyötört, hit – és kapcsolati válságokban vergődő betegekkel. Támogatják a betegek hozzátartozóit és meghallgatják nehézségeikről a kórházban dolgozókat.”

“Beteglátogató önkénteseink tiszteletreméltó igyekezetről tesznek tanúságot. Minden kórházban többen-kevesebben látogatják a betegeket, akiket kevesen látogatnak, akiknek esetleg nincsen senkijük. Akik vágynak arra, hogy egyszerűen csak együttérző szívvel lépjen melléjük valaki és meghallgassa őket. Önkénteseink szabadidejükből, saját elfoglaltságuk, munkájuk, családjuk mellett szánnak rendszeresen időt a másikra.”

“A lelkipásztorok (plébánosok, káplánok), diakonus és akolitus testvérek türelemmel és kitartással kapcsolódnak be a kórházi munkába: szentmiséket tartanak, szentségekben részesítik a betegeket, látogatják keresztény testvéreiket.”

Cegléd, Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet – A kórházi lelkigondozói szolgálatot bemutató oldal ITT tekinthető meg.

Kistarcsa, Pest Megyei Flór Ferenc Kórház – A kórházi lelkigondozói szolgálatot bemutató oldal ITT tekinthető meg.


Forrás: Váci Egyházmegye Kórházlelkészi szolgálata